torsdag 16 juli 2009

Stockholmsprogrammet och spretskägg

Han satt på HK tillsammans med AB och läppjade förnöjt på ett glas rosé. De hade just glatt sig åt att den religösa ivraren på Mariatorget hade packat ner sin gitarr och framför allt sin mikrofon och gett sig av. AB berättade att ett par A-lagare hade varit framme hos honom och berättat att de blev störda av hans otäcka oväsen, men inget kan stoppa en Guds Man. Guds Man, förresten, är de gifta?

Då blev det ett nytt oväsen och en hel hord med männsker kom spatserande. De ville icke ha något Stockholmsprogram, berättade de. Alla utom en som ville framföra åsikten "Civila poliser för kommunism".

Men åter till Stockholmprogrammet. Det verkar vara en fortsättning på Ipred- och FRA-lagarna, det vill säga mer övervakning och mindre integritet. Det kan Greven ställa upp på. Alltså inte mer övervakning och mindre integritet utan tvärt om. Det vill säga att han håller med demonstranterna. Det är inte för inte som vi har en stadsminister som är i det närmaste namne med karaktären i Dracula som äter flugor och maskar och skriker sig hes i förhoppning om att vinna sin herres gillande.

Vems gillande stadsministern skriker sig hes över vet Greven inte helt klart, men det kan inte vara Hitler, för han är visst död. Bohman? Fan, kan de inte göra om karln till strassminister, klistra honom full med små och falska ädelstenar och slänga honom i Strömmen för att se åt vilket håll han simmar. Då kan man kanske luska ut vem det är han trängtar så efter. Djungel-George? Idi Amin (nä, han är visst död han med)? Eller helt enkelt vems om helst ur familjen Dafgård. Det är nog så det är.

Greven mumsade i sig en delikat hamburgare innan han samlat cyklade hemåt med sina nya Converse-skor som han inhandlat dagen till ära. Snart påbörjar han sommartiden och det bör göras med stil.

Men jag glömde att berätta om spretskägget. Det stod en man med ett spretskägg (stod rakt ut, inte som O:s, men ändå) på Mariatorget, strax bredvid en man med lustig huvudbonad. Kan komma bild på de för de tålmodiga.......... (en himla massa punkter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar