lördag 25 juli 2009

Flamingokvintetten på besök?

Han vaknar tidigt. Redan vid sex. Fan! Kan inte somna om. Kollar klart på ett CSI-avsnitt. Inga nya klara ännu. Hmm. Får kolla på TV. Nyhetsmorgon. Hmm. En Gotlandsfärja har kört på en annan Gotlandsfärja. Vadfalls? P skulle ju dit igår. Nåja, eftersom man inte hörde något igår så var det väl kvällsbåtar som kolliderade med varandra på detta fasansfulla sätt. P skulle ju ta elvabåten.

Inga döda i alla fall. Skönt. Tio-femton skadade. Båtarna krockade intill kajen. Ingen ny estonia. Himla skönt, faktiskt. Och tur att P slapp vara med om detta otäcka. Kolla DN.se. Vafan! Det var ju elvabåten. Hm, inte SMS:a ännu.

SMS:a senare och jo, mycket riktigt. P satt längst fram i den stora båten som körde på den lilla. En helvetes krasch, men P undkom utan skador. Skönt. P ska ju tälta på ön. :)

Han sköter sina affärer och sina inköp som en duktig samhällsmedborgare och magen smärtar honom lite. Inga kokosnötter i affären. Vah? Köper fotfodral. Kanske bra. Jorå. I nyttans töcken.

Flädersaft. Näh!

Grevens mittparti plågar honom fortfarande lite, men med en plågad min äntrar han sin stolta springare och färdas över och under vägarna till MK där det ropas "I Grevens Tid!" efter honom. Han stiger av velocipeden och slår sig ner och fredagsmyser. En härlig kväll. De leker en märklig lek om djur. Greven utlämnar omedelbums Glistrup som något som liknar ett öra med spindelben på. :)

Men vänta nu. Mat. Han blir hungrig. Magen har vaknat till igen. Yippie. Han skuttar glatt in på MK och meddelar denna glada händelse. De föreslår musslor. Obetänksamt accepterar han. Visst fan är det gott, men alldeles när han är klar börjar kistan göra sig påmind igen. Aargh. Han meddelar besviket att han ska ge sig av och far sålunda iväg.

Men när han kommit halvvägs hem messar N att de är på väg till Trädgården. Aha, tänker han. Det vore ju kul. Så han ändrar färdriktning och åker in under Skanstullsbron och möts av...värsta kön.

Nåja, skam den som ger sig. Han tänker sig att han kan stå och passa plats till N:s sällskap. Och - vips! - så är han inne. Skumt ställe. Flera hundra personer som står och hänger. Ingen verkar ha kul. Ingen dansar. Ingen stans att sitta. Tur att det inte regnar. Åbroöl! :( Måhända kommer Falmingokvintetten att spela senare, men han vill icke vänta en sekund till.

Bröl?

Han rullar försiktigt hemåt längst Årstavikens lugnande strand. "Buslivet" i Tanto är i full gång. Inte särskilt stökigt. Jupiter ligger säkert i zenit med Saturnus ringar och fiskenäven slår i vinden.

Det finns alltid en dålig film han inte sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar