onsdag 1 juli 2009

Att färdas genom morgonens dimma

Tweedle Di Tweedle Dum. Imorse när Greven vaknade hade det kommit fukt på hans förgård. Han förvånades också något av det icke så väl tilltagna ljusflödet som flödade (eller inte) in genom dödskallerutan. Han trodde det var natt när klockan var 07:15. Ack, tid att gacka upp.

Det gick som smort att färdas genom morgondimman. Han mindes gårdagens försmädliga ursäktssamtal till C efter ett antal bryska kommentarer, men det var inget problem. C var van, sade han i telefonen. Annars var gårdagen en aning inhöljd i dimma efter dålig sömn. Det blev som en pausdag för vår adlige vän. Han lät i och försig förkorta frisyren. Han mojsade även lite med pappersarbetet han låg efter i och hade ett par andra husliga uppdrag att sköta. Annars blev det mest film och vila.

Han blev tillfrågad om han spelar golf, men det gör han inte. I alla fall inte i Göteborgstrakten.

Under morgondimmacykelfärden stötte han ihop med ännu en cykelriddare. Det är nu inte så ovanligt. Under gårdagens hemfärd utbrast han "Har'u problem!" till en ringklockegalning som ignorerade honom och cyklade vidare i sin CP-mössa. Det som var anmärkningsvärt med denna riddare var att han såg ut att ha insett att hanses rustning förvandlade honom till en grötläpp och att han skämdes. det var nära på att han hade vänt bort ansiktet när Greven triumferande cyklade förbi.

Snart färdas Greven igen, men ingen vet om han färdas hem eller fåfängt beger sig på öden och äventyr österut. Han kanske till och med lyssnar på jazz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar