fredag 31 juli 2009

I Färdernas spår

eller Huru Grefven for mot norr


Han togde Äppelbomobilen och färdades på landsvägen norrut. Till Mestaäng. Där stannade han till för att förkovra sig. Med sig på färden hade han C, H, C och J och väl framme fanns det flera bokstäver. De hälsade glatt uppå varandra och talade gamla minnen. Greven tog H med sig och handlade förtäring under världens största Dalahäst som stod och vände aschlet till.

Det vimlar av animaliska medborgare i Mestaäng. En ska H ta med sig hem och Greven kände sig nödgad att förklara att denna lilla varelse med jämna mellanrum kunde bo hemma hos honom. Detta gladde H.

Även en annan liten - Lollo - som i späd ålder blivit misshandlad av barn och vuxna tydde sig till sist till Greven. Han är ju så förtjusande, om han sätter den sidan till. Det är icke så ofta han gör det, men då och då sker vissa infall i hanses uppträde.

De åto med förtjusning köttisar med makkisar och drack en god öl till. Alla talade dessutom bebisspråk med A, som förtjust for omkring i vild ysterhet. Och mera bebisspråk med de små djuren. De stora djuren bor å andra sidan en landsväg och talades icke med av Stockholmsresenärerna.

Sängar bäddades för att de yngre deltagarna skulle kunna vila sig, men de voro icke så förtjusta i idén. Det dracks försenad Cocktailtimme och språkades och musicerades. Mången gamman. De yngre somnade och allvarliga samtal om kriget vidtog. Sedan somnade alla utom M som tvättade lakan. Greven sovde på en kattkissad kudde som puffade ut katturinodör varje gång han rörde sig. Denna förpassades till en reningsanläggning tillsammans med örongottet som omslutit densamma.

På morgonen väcktes han av Lilja som var tämligen ointresserad, men sedan kom Sixten och gosade och knorrade samtidigt. Katter är märkliga animaliska varelser.

Det var en gång en farbror som hette "Gustaf Vasa?". Han hörde lite illa. Det var därför han fick namnet Vasa?. Han var också i Dalarna en gång, men han åkte skida. Ja, just det. Skida, inte skidor, för han hade bara en. Och en stav. För han var inte så bra på att stava. Sen stack de honom i benet så han blev kung. Ingen stack Greven i benet (om man undantar eventuella myggor), men det gör inget. Han vill i alla fall inte bli kung. Då skulle han ju bli buksvåger med den Boxerlike. Hu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar