måndag 13 juli 2009

Full fart med trimmad moped

Vad falls? Haver Greven farit utomlands? Detta ser ju ut som en italiensk eller grekisk vy. Fy faderullan. Å nej, sådan flärd har han inte kostat på sig. Dock har han farit i lånat fordon till utkanterna av Flen för att hälsa på J och P. Och där var även A, R och A.

På vägen lyssnade han kulturellt på P1 och hoppades på en politisk satir utav dess like som han hört talas om, men döm om hanses förvåning när det istället blev religös radio. Modern religös radio. Med religösa ungdomar som musicerar. Och sjunger "Halle-Lulija" i olika tonarter. Det var fan det värsta han hört.

Väl på plats lite söder om Flen dracks en kopp kaffe och sedan fors det på utflykt till en loppmarknad i Mellösa. Fan, vad skit de hade där. J köpte två elsaker och A köpte två serietidningar, men det var också allt. Typ.

Sedan fors det vidare till Hälleforsnäs för delikat lunch och tokshopping i den där belägna outletten. Greven fyndade en lammullströja och ett par kallisånger som icke var av papper.

Det fanns en hel del bizarra sevärdheter i denna by. Som en gammal arbetarbygd hade de sparat lite bruksmiljöer. Sällskapet gick storögt omkring och förvånades över hur illa de tagit hand om sin fina byggnader. Greven ville flytta in i disponentsvillan, men den var upptagen av en bekant till J som hjälpte bygden att uppföra "The Full Monty" eller "Allt eller inget" på Kolhusteatern som faktiskt var inhyst i ett gammalt kolhus. Det vill säga ett enormt hus som de tidigare hade kol i. Nu skulle här spelas teater, så Greven gick motvilligt med på att icke flytta in i villan. De fångades närapå av bygden, men undkom i sista sekunden. Eller i Grevens tid, som han själv föredrar att framställa det.

Efter ett snabbt inköp av lyxmat for de tillbaka till J:s och P:s residens och Greven provkörde en toktrimmad Zundapp. Han fick något vått i ögat och mindes sin forna ungdom. Men sedan gasade han på så att det stänkte grus över halva Flen och ett par hundägare hoppade oroligt in i skogen.

Han cyklade 1,1 mil för att noga studera J:s sprinterteknik. Mycket intressant med snor och pust och peez.

Han överlade med H om att ihuru han kunde övernatta i obygden, och det lät sig göras. Så han kunde intaga en något försenad cocktailtimme innan en delikat måltid intogs. De samtalade om ystra men ändock allvarliga saker tills det blev dags att knyta sig. A gjorde en kollektion under tiden.

Morgonen efter steg han upp, sparkade igång tuppen och åkte hemåt. På vägen funderade han en del över vad man ska med rutor på magen till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar