lördag 4 juli 2009

Att färdas...

I hettan far han, Greven, runt på sin ovita cykel. Far omkring och hit och dit. Inte riktigt som att vanka av och an, men mer som att fara hit och dit. Han far i vissa cykler med cykeln långt bort, men oftast stannar han på Den Södra Malmen, där han känner sig hemma och van att vara. De illaluktande förotterna klarar han sig för det mesta gott utan.

Denna dag färdades han från Slussen och runt på den östra delen av malmen. Åsögator. Södermannagator. Skånegator och andra gator. Lojt rullande finner han störst njutning. Han stannar till på Nytorget och intar en dryck på Gildas. Fan far vidare och landar till sist på EM fast de inte har öppnat än. Han sitter där i lugn och ro tills L och J kommer. Då sätter de sig vid MK och undrar hur det blir med myset.

Fler kommer till och de förflyttare sig vid öppning till EM där de sitter och njuter av sommarkvällen. Sedan drar han och J och H hem till P för en mycket delikat fransk supé.

Dagen efter är hans huvud lite tungt. Han har dock en uppgift. En otäck uppgift som måste utföras på fel sida om Långholmsbron. Han tar cykeln för att inte drabbas av några otäcka tunnelbanevirus.

Han byter hjul på ett fordon. Mitt i hettan. Svettan rinnar och han svimmar nästan. Men det går fort. Mycket fort. Han kan sina saker, den där Greven. Han far i farkosten till luftgivarna där han kan svalka sig med en dryck. Ha. Och sedan tillbaka och byter fordonet mot den icke vita cykeln.

På vägen hem inser han att de har gjort ett stort misstag. De har gjort som en dal precis innan Långholmsbron. Klantigt. Det är därför han ogillar för orten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar