måndag 13 juli 2009

Begravelse och mycket musik


Grevens nya vita slips fick en sorglig premiär. Greven Bödeln och Volvex for upp till Uppsala för att deltaga vid jordfästningen av Rinkebo. Det var en fin ceremoni som inleddes med Tom Waits och fortsatte med minnestal och bra musik. Det kom många fler än väntat så besättningen på begravningskaffet fick bråda dagar. De tre resenärerna kunde dessvärre inte deltaga på det sent planerade gravölet med tillhörande grillfest. På vägen tillbaka till Stockholmen köpte Bödeln vattenlås att leka med på semestern. Greven spontanköpte en liten hammare som han tyckte kunde vara fin att ha.

Trots den tråkiga anledningen var det trevligt att träffa gamla bekanta såsom Bane B, Vaskman och Bunny B. Bödeln och Greven fick ett långt samtal med Bane där det beslöts att icke bli stofila och bara träffas på liknande tillställningar. Till exempel skulle Bane spela med ett dragspelsband (!) på Engelen i september och lovade höra av sig. Man diskuterade politik och politrucks. Man delade på smörgåstårteinnehåll som Riktiga Vänner. Man diskuterade mycket musik.

Om aftonen for Greven tillsammans med AB, Ankar von Tjätting och AM på båttur med underhållning. Fd Skoman musicerade med vackert slipsfilter och iförd en kroppsskada. Det var mycket behagfullt ändock. Greven talade en lång stunde med Skoman & co:s affärsansvarige och de diskuterade SS:s flytt och hanses dotter LL.

Greven hade flera långa samtal med en yngling från Blidö som tålmodigt förklarade att ångbåtar kallas båtar och inte skepp eller skutor. Greven ville helst kalla dem skulor, men det vill ynglingen icke höra talas om. Fast Blidöborna åkte helst bil numera, men när ynglingen varit yngligare hade han ofta åkit ångbåt fram och tillbaka över vattenridån.

Ankar handlade många bra-att-ha-saker, som till exempel vettex-trasor att torka bort smegma med. Det är alltid obehagligt att behöva torka bort smegman med ormfösarmössan. Ankar och AM försvann från skeppet i god tid innan landstigning. Fan vet hur det gick till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar