söndag 26 juli 2009

Of course mama's gonna help build the wall...

Näe, vet inte om mammor har byggt så mycket väggar runt Greven, men han har varit och tittat på en. Det var ett rätt bra tag sedan han var på Långholmen som nu har blivit helt utsåld och kommersiell. han var där med M, N och M och de lyckades förståss hamna på det sämsta (antar de) fiket på hela ön.

Från början bodde det bara onda tanter på ön. De kallade det för "spinnhus" där de bodde. Det kan vara så att de spann där, fast inte som katter, men senare fick de bära bajs och muddra i Pålsundskanalen. Då blev Långholmen grön och kallades för "Den Gröna Ön", men den kallades tydligen också för "Söders Djurgården". Huga. Tur att inte Bajen kallas för Söders Djurgårn. Det hade varit så hemskt att änderna i Pålsundskanalen hade ruttnat inifrån. Och utifrån.

Men så kom det otäcka karlar också. De fick bo i "Rasphuset" för de var arbetslösa. De hade inte uppfunnit ordet arbetsbefriad ännu.

Sedan gjorde man fängelse och rastagårdar (för reggae-fans?) och Lasse Strömstedt rymde och åkte fast och skrivde bokar. Jojo, vad man kan lära sig på en eftermiddag.

Sedan han vinkat av sina kamrater som skulle färdas i sydlig riktning fyndade han i en butik (tesil bl a) på vägen hem och softade ett tag.

Han hörde ett barn som tjöt som en katt. Mycket märkligt i hanses öron.

Audi-----

Framåt aftonen dinerade han på Strand med E. En delikat rätt som bara förstördes av det sega köttet. Vinet var förtäffligt. När de skulle gå började ett lätt sommarregn skyla över Hornstull. De kollade Bio Rio, men de verkade inte ha några Starka drycker, så de gick och satte sig på Moldau.

Eftersom de redan hade ätit blev de anvisade till Moldaus bar där Greven fick syn på en flamingo. Han undrade om det var samma flamingo som han sett dagen innan, men så var faktiskt inte fallet (en under tecknad har kollat). Moldaus bakfickebar verkade inget bra så de vandrade vidare genom sommarkvällen och hamnade på Lasse i parken.

Lasse var fortfarande borta. Greven kände på sig att varit gåtans lösning rätt så nära tidiager under dagen, men kunde inte riktigt sätta fingret på spiken. och tur var väl det eftersom han inte hade plåster med sig.

På Lars parkteater var det en sommarquuiz med en austarlisk och en irisk gubbstruts. De flamsade och höll på och ställde konstiga frågor. E kunde två svar, men Greven satt med mulen min och muttrade att quizzar som man inte kan svaren på borde vara förbjudna.

Han hade också tidigare under aftonen, eller egentligen precis i början på den, gjort en rärtt otäck upptäckt. När han kom ut och började gå ner mot strand var han omgiven av... natur. På Lasse i parken var de omgivna av... natur. På Låmgholmen - ja, ja, den gröna ön - fanns det fullt av... natur. Den där Reimers Holme har också massa spenat. Han flyttade inte till stan, han flyttade till landet.

En senare promenad på Långholmsgatan med ett besök på Mickes skivor gjorde honom dock mycket bättre till mods.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar