söndag 12 juli 2009

Spacade katter i Bagarmossen

Det var länge sedan han besökte denna Stockholmsförort. Bagarmossen. Där huserade han tillsammans med Borgmästaren, Verkmästaren och Grosshandlaren när den musicerade tillsammans i "Nikki Lauda Racers", detta emminenta musikband som spelade på BP-mackar och BP-macksföreståndarmöten typ land och rike runt. Han minns särskilt skybaren på hotellet i Västerås där BP-macksföreståndarna försökte förgifta musikerna med mjölkdrinkar. Det var förresten på samma hotell som de finurligt nog placerat honom i ett rum där marken befann sig cirka förti centimeter från fönstret. Ingen idé att slänga ut TV:n alltså. Det gick att ställa ut den...

En Bagarmossbo smygfotad av Greven i underjorden. Det är där de gömmer sig. De Ursprungliga Bagarmossborna. Med fara för livet färdades Greven i underjorden för att bibringa omvärlden denna viktiga information...
Nå, bjuden på tillställning i Bagarmossen som han var kunde han inte låta bli att utföra ett vetenskapligt experiment. Det är ju allmänt känt att de Ursprungliga Bagarmossborna är födda utan halsar. Ett naturens snedsteg som ingen kunnat förklara. Greven var fast beslutad att undersöka hur stor del av Bagarmossens innevånare som fortfarande tillhör detta utvalda släkte. Sagt och gjort utförde han en vetenskaplig folkräkning på sin väg mot begivenheten och konstaterade nyktert (ja, han hade varit på EM eller eftersom EM inte hade något FM var han faktiskt på MK, but WTF) att det fortfarande bor ca 7 % Ursprungliga Bagarmossbor i denna förort. Hur många som heter Bo vill han dock icke avslöja eller ens kommentera.

Hemma hos N och M som firade en stor bemärkelsedag bjöds det på El Viño och ypperligt delikat tilltugg. Och trevlig sällskap såväl av värdfolk och gäster som av parets två underbara sphinx-katter. Mycket nice.

Greven hade dock oavslutade affärer och var tvungen att bryta upp en hel del tidigare än N hade tänkt sig, men Greven avser att återvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar