fredag 3 juli 2009

Stelbent skojgubbe

En antik ståuppare. Han var ju så gammal att han nästan inte kunde stå upp, men Greven log förnöjt åt hans skämt om sin åldersskröpplighet och hur damerna ogillade honom. Han gjorde en rolig rap på slutet i alla fall.

Det var en annan rätt rolig typ som hade turnerat med den dära Özz Nudjen. Det roligast var att han (inte Özz alltså) trodde att kurderna visst hade ett land. De hade bara inte talat om det för Özz, bara.

Greven flanerade. Insåg att han saknade Café Tjoget som bodde på Långholmsgatan förut. Där de Kokowerkande besökte kaféet för att föreviga sig. Där det fanns Ölsoppa. Mums. Och där gubbarna saknade gaddar och sluddrade som strutsar i en å. Ja, jävlar, det var tider det. Innan de hade uppfunnit de långa och korta lattarna.

Han flanerar och beskådar det förflyttade apoteket och undrar om det finns något av knarkkaraktär därinne. Förmodligen.

Hettan är inte outhärdlig, men väl försvettande om man är ovan. Vår Greve är lite ovan. Han bor ju i ett vanligtvis svalt land och sandalerna slits inte ut per säsong. Snarare per dekad. Om de inte kommer bort.

Han hinner inte se TB0203 denna dag heller. Den som spar han har. Det gotta kvar. Snart kommer nästa episod. Men natten är förhållandevis sval och vår Greve sussar som ett barn. Kan man tro. Dock drömmer han otäcka mardrömmar om HS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar