söndag 26 juli 2009

Bored of the Ring

Han trampade med lätt hjärta och bestämda tramp upp på Västerbron och tittade ut över vattnet. På ena sidan; Staden. På andra sidan; Landet*. Han stod på Landet-sidan med ringen i sin hand. Han lät så ringen segla ner i oändligheten. Och detta utan att till exempel Gollum bitit av ett finger på honom. Det kändes otroligt skönt. Han var faktiskt så lättad att han cyklade på Kungsholmssidan till Kungsträdgården. Dit han anlände en timme för tidigt, så det var bara att cykla tillbaka till Den Södra Malmen igen.

Han såg en tant med BH:n utanpå kjolen. Det hade han gärna sluppit.

Tillbaka i Kungsan hälsade han på K, L och M innan han satte sig att njuta av vissångarna. Mannen på bilden hade en del problem med gitarren och takten kändes det som, men det kan också ha varit meningen. Han anekdoterade om Kungsholmen på trettiotalet i alla fall och det var ju putslustigt. Efter L:s framträdande, som var bra som vanligt, kände han allt en sugande hunger i maggropen. En snabb flukt runt området visade att det brukades turistpriser å det grövsta på serveringarna omkring varför han gick en lång omväg för att köpa sig foder och dryck. När han kom tillbaka hade Brittakåren precis börjat spela så han satte sig, ouppmärksam på att han satte sig precis framför Å och J. Trevligt med sällskap.

De tre vännerna jonnade sedan ut på Skeppsholmen och fikade innan de jonnade ännu mer. Ut på Kastellholmen och slackade ett tag. Sedan blåste det upp en blåst så då cyklade de tillbaka. Å hade hamsterkollekt på programmet.

Greven förlorade sig i en mix av Nobodaddy från senaste Uppslagigget och kom som inte ut mer denna dag.

*) Inte restaurangen i Telefonplan, utan ska mer tolkas som landsbyggden. Där simpla bor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar